Select Page

Beri ganjaran kepada diri dengan motor jenama baru, pinjaman kereta ini menawarkan 100% pembiayaan pada kadar yang benar-benar mampu dan pembayaran balik yang fleksibel.

Pinjaman Ini Dibuat untuk Siapa?

Bank Islam GradHitz Vehicle Financing-i dibuat untuk orang-orang muda, memenuhi mereka yang berusia antara 20 hingga 30 tahun. Anda mesti mempunyai sekurang-kurangnya diploma dan anda akan perlu untuk menjadi pekerja di mana-mana daripada yang berikut:

  • Kerajaan dan sektor Semi Government
  • Syarikat Senarai Awam Terpilih
  • Government Link Companies
  • Terkemuka lain Syarikat Sendirian Berhad yang dikategorikan di bawah pakej syarikat yang disenaraikan oleh Bank Islam

Anda boleh memohon pinjaman kereta dengan bank islam

Anda mungkin memerlukan penjamin, melihat bagaimana agak muda anda berada. Adik-beradik atau ibu bapa boleh menjadi Penjamin, yang sudah tentu akan perlu mempunyai kedudukan kewangan yang baik.

Adakah Ini Juga Merupakan Pinjaman Kereta Islam?

Ya betul´╝îia mengikuti prinsip Murabahah, di mana anda akan mempunyai untuk membayar bank keuntungan yang telah ditetapkan setiap bulan untuk mempunyai pemilikan penuh dari kereta.

Bank Islam akan dapat membiayai sehingga 100% daripada harga kereta itu, tidak kira model kereta domestik atau yang dibuat dari luar negara.

Nampaknya Ini Adalah Pinjaman Kereta Bertingkat?

Ya, itu sememangnya betul, dan ia seolah-olah anda telah melakukan kerja kajian anda! Bergantung kepada skor kredit anda, anda akan diberikan kepada peringkat tertentu yang mempunyai kadar faedah yang tertentu.

Sebagai contoh, dengan skor kredit antara 1 hingga 3, bank boleh memberikan kadar faedah serendah 3% untuk kereta nasional, atau 2.9% untuk kereta asing.

Penarafan kredit tertinggi 7-8 akan mempunyai kadar faedah sebanyak sekitar 3.2%. Semakin tinggi kredit anda menjaringkan faedah yang lebih anda akan membayar.

Bagaimana Jika Saya Tidak Membuat Pembayaran?

Soalan yang baik! Anda perlu membayar caj pembayaran lewat oleh jalan Ta’widh sebanyak 1% setahun ke atas ansuran tertunggak.

Sekiranya anda tidak membayar lebih daripada 2 bulan, bank itu mempunyai hak untuk mengambil milikan kereta, yang kami harap adalah penghalang hebat gagal membayar bayaran bulanan anda!

Anda layak mendapat rebat yang dikira berdasarkan keuntungan tertunda pada masa penyelesaian.

Apakah Dokumen yang Diperlukan untuk Permohonan?

  • Salinan Kad Pengenalan (depan dan belakang)
  • Salinan lesen memandu yang sah
  • Salinan penyata gaji 3 bulan terkini
  • Salinan penyata bank 3 bulan terkini (akaun gaji dikreditkan) atau selewat-penyata KWSP / Borang EA
  • Dokumen sokongan lain yang dianggap perlu dan yang boleh diterima oleh Bank untuk dokumen sokongan pendapatan tambahan