Select Page

Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Bhd (Bank Rakyat) menyasarkan untuk menarik kira-kira 50,000 pemegang kad kredit baru untuk mencapai jumlah bil kad kredit sebanyak RM1 bilion pada akhir 2016.

Pengarah Datuk Abdul Rahman Kasim berkata Bank Rakyat kini mempunyai 400,000 pemegang kad kredit dengan jumlah perbelanjaan dijangka RM800 juta tahun ini.

“Kami akan melancarkan pelbagai program dan tawaran yang menarik untuk pemegang kad kredit bank. Kami berharap usaha ini akan membantu dalam meningkatkan pertumbuhan serta pendapatan tahun depan Bank Rakyat,” katanya kepada Bernama selepas pelancaran perkongsian strategik Bank Rakyat Hospitality Group di Melaka pada hari Khamis.

ibu penjabat bank raykat

Abdul Rahman berkata, bank itu juga menyasarkan 200,000 pemegang kad debit tambahan tahun depan.

Beliau berkata Bank Rakyat akan menjalin kerjasama strategik dengan Hospitality Group mana debit-i, kredit-i dan pemegang kad ATM akan diberi potongan 10% bagi enam lokasi pelancongan di bawah pengurusan Kumpulan Hospitaliti itu dalam tempoh dua tahun bermula pada hari Jumaat.

Lokasi adalah Zoo Melaka dan Safari Malam, Taman Melaka Wonderland Theme and Resort, Melaka Bird Park, Wildlife Theatre Melaka, Bistro 1673 dan RC Hotel Melaka. – Bernama