Select Page

Pinjaman Peribadi BSN Executive-1 semata-mata disediakan kepada: pekerja Badan Berkanun; pekerja Kerajaan Syarikat Berkaitan dan Persatuan, Syarikat-syarikat tersenarai awam di Bursa Pasaran Utama; dan Profesional (seperti Doktor, Peguam, Arkitek dan Accountants).

Untuk masa yang terhad kakitangan institusi berikut juga dibenarkan untuk memohon: Hospital Swasta, Syarikat Telekomunikasi, Institusi Kewangan Berlesen, syarikat multinasional, Kumpulan Syarikat PETRONAS dan dipilih Universiti Swasta & Kolej.

Pinjaman Peribadi BSN Executive-1 pelbagai dari jumlah minimum pinjaman RM10,000 kepada maksimum 10x gaji kasar bulanan, dihadkan kepada RM200,000. Syarat-syarat pembayaran adalah antara 2 hingga 10 tahun.

seorang usahawan yang berjaya mendapat pinjaman peribadi bsn

Pinjaman ini tiada yuran pemprosesan. Anda perlu membayar Duti Setem Kerajaan, dikira sebagai 0.50% daripada jumlah yang dipinjam. Sudah tentu, anda akan membayar ansuran bulanan anda, berdasarkan sistem Kadar Asas baru.

Kadar FaedahDari 5.5% hingga 7.5% setahun
Bayaran Denda Lewat1% daripada jumlah terkumpul semasa
Pendapatan Tahunan MinimumRM60,000
Umur MinimumBerumur 21 Tahun
Siapa yang boleh MemohonRakyat Malaysia

Apakah yang Saya Perlu Memohon Pinjaman Peribadi BSN Executive-1?

Ini adalah pinjaman peribadi tidak bercagar supaya anda tidak akan perlu menyediakan deposit atau penjamin dengan permohonan anda. Anda mesti menyediakan dokumen sokongan:

  • Salinan Kad Pengenalan (depan dan belakang)
  • Salinan penyata gaji terkini sebulan
  • Kenyataan KWSP terkini
  • Salinan penyata akaun bank terkini 3 bulan, di mana gaji dikreditkan
  • Surat daripada majikan mengesahkan: Nama dan Kad Pengenalan, Jawatan dan Status Pekerjaan, Gaji bulanan, Tarikh Pekerjaan.

Sebagai alternatif untuk pemilik perniagaan, terkini bentuk pernyataan EA / EC dan Borang J sejak dua tahun lalu atau mana-mana dokumen yang berkaitan disahkan oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri.

Permohonan anda untuk pinjaman BSN ini mungkin mengambil masa beberapa hari untuk diproses. Sebaik sahaja pinjaman anda diluluskan wang yang dipinjam akan dipindahkan ke dalam akaun pilihan anda.

Bagaimana Saya Boleh Membayar Wang Kembali Pinjaman BSN ini?

Pembayaran balik pinjaman mula satu bulan selepas anda menerima wang anda meminjam. Maka bayaran perlu dibuat setiap bulan sehingga jumlah pinjaman dibayar balik.

Pembayaran boleh dibuat dengan Arahan Tetap daripada institusi kewangan atau bank di mana gaji anda dikreditkan setiap bulan, atau melalui Arahan Tetap BSN. Pembayaran juga boleh dibuat melalui ATM, mesin deposit tunai atau GIRO.