Select Page

Pakej pembiayaan perumahan dan pembiayaan semula patuh Syariah yang ditawarkan oleh Bank Muamalat adalah terutamanya direka untuk memenuhi keperluan pelanggan perbankan Islam.

Pinjaman bank Peribadi Muamalat datang dengan kadar yang berubah-ubah dan kadar maksimum dihadkan tambahan yang melindungi anda terhadap turun naik Kadar Asas, sedikit sebanyak.

Bank Muamalat juga dapat membiayai semua kos kemasukan, yang boleh menjadi sangat menarik jika anda sedang mencari untuk mengurangkan kos pendahuluan anda. Ia menawarkan pinjaman jangka asas sahaja dan pada masa ini tidak mempunyai sebarang pilihan flexi-pinjaman.

Anda boleh meminja pinjaman peribadi bank muamalat di ibu penjabat

Adakah Pinjaman Peribadi bank Muamalat Sesuai untuk Saya?

Pinjaman peribadi Bank Muamalat mempunyai 5 tahun tempoh mengunci masuk, yang merupakan salah satu di pasaran tertinggi tempoh mengunci masuk di Malaysia.

Bagi penyelesaian awal dan pembayaran balik penuh pinjaman dalam tempoh 5 tahun ini, anda akan mempunyai untuk membayar denda yang tinggi sehingga 6.65% ke atas baki pinjaman anda.

Bank Muamalat penyelesaian awal penalti pada masa ini yang paling tinggi di semua bank-bank Malaysia.

Bank Muamalat boleh memberikan margin pembiayaan yang tinggi sehingga 90% termasuk tambahan 10% untuk kos dan perbelanjaan yang berkaitan termasuk MRTT (Mortgage Reducing Term Takaful) bergerak.

Tempoh pinjaman boleh mencecah sehingga 35 tahun (mengikut peraturan terbaru oleh Bank Negara Malaysia) atau umur 70 yang mana lebih awal.

Berdasarkan nilai hartanah yang anda inginkan dan jumlah pinjaman, anda boleh menggunakan Bank Muamalat pinjaman kalkulator untuk menentukan bayaran balik pinjaman bulanan anda.

Apabila anda sudah bersedia untuk memohon jumlah pinjaman yang anda selesa dengan, anda boleh memohon melalui bank. perunding gadai janji mereka akan menjawab semua pertanyaan anda dan membantu anda dengan permohonan pinjaman perumahan anda.